BELGIUM - BELGIQUE

Paxman-hoofdhuidkoeling is in Belgique verkrijgbaar via Incomed BV.

Contact
Hoofdhuidkoeling wordt steeds meer beschouwd als een zorgstandaard bij chemotherapie. Dat is omdat het behandelen van bijwerkingen en het verbeteren van de manier waarop de patiënt de behandeling ervaart voorrang krijgen bij kankerzorg.

Het trauma van haaruitval hoeft niet onvermijdelijk te zijn als uw kankercentum hoofdhuidkoeling aanbiedt.

Door chemotherapie veroorzaakte haaruitval wordt wijdverbreid beschouwd als een van de meest gevreesde bijwerkingen van de behandeling. Circa 8% van de patiënten weigert chemotherapie of kiest voor een minder effectieve behandeling om haaruitval te voorkomen.1,2

Onze systemen bieden toonaangevende hoofdhuidkoelingstechnologie en gebruiksvriendelijke, doeltreffende oplossingen voor artsen en hun patiënten.

Paxman heeft meer dan 20 jaar ervaring met het implementeren van hoofdhuidkoelingssystemen verspreid over de hele wereld. Wij kunnen de nodige expertise leveren om hoofdhuidkoeling naadloos in klinische praktijken te integreren.

Leer meer

Hoofdhuidkoeling wordt steeds meer gebruikt omdat patiënten zich bewuster zijn van de mogelijkheid om hun haar te behouden evenals de langdurige voordelen van bescherming van de haarzakjes, die ervoor zorgt dat haar sneller terug groeit.

Door chemotherapie veroorzaakte haaruitval kan traumatisch zijn. Meer dan 75% van de patiënten noemt dit de meest gevreesde bijwerking van hun behandeling. Haaruitval als gevolg van chemotherapie kan:3

  • Leiden tot sociale isolatie
  • Een negatief effect hebben op het zelfbeeld van de patiënt, erger dan borstchirurgie
  • De patiënt zijn of haar privacy en het gevoel van een normaal leven ontnemen

Samenvatting van gepubliceerde gegevens over hoofdhuidkoeling

8,000+
Meer dan 8.000 proefpersonen
85
Resumés en Publicaties
65
Klinische onderzoeken
Algemeen succespercentage
Gekoeld = 10-100% / Niet gekoeld = 0-26%

Werkzaamheidspercentage voor haarbehoud bij patiënten

40%
Anthracyclines
>70%
op taxaan gebaseerde behandelingen
Belangrijkste werkzaamheidsvariaties in resultaten:

- Gerelateerd aan het type en de dosis chemotherapie
- Ervaring met het gebruik van hoofdhuidkoeling

Door Paxman geboden patiëntenondersteuning

Paxman is trots op de uitzonderlijke patiëntenondersteuning, het advies en de richtlijnen die wij bieden bij elke stap van het hoofdhuidkoelingsproces. Van informatie over de werkzaamheid per medicatietype om na de diagnose geïnformeerde beslissingen te nemen, tot stapsgewijze instructievideo’s om te helpen de kap de best mogelijke pasvorm te geven en op maat toegesneden advies over haarverzorging.

We weten dat een geïnformeerde patiënt een beter resultaat krijgt. En dat is waarom voorlichting en ondersteuning onze prioriteit is. Voor meer informatie gaat u naar onze website voor patiënten: coldcap.com.

coldcap.com

Hieronder vindt u de contactgegevens van Incomed BV:

Incomed BV

Tuindersweg 52
5738 BM Laarbeek
Nederland

Phone: +31 499 840 098
Fax: +31 499 840 098
E-Mail: info@incomed.com

Bezoek website
Voetnoten

1 Kdakia et al. Supportive cryotherapy: a review from head to toe. J Pain Symptom Manage. 2014;47:1100-1115.

2 Roe H. Scalp cooling: management option for chemotherapy-induced alopecia. Br J Nurs. 2014;23(suppl):S4-S12.

3 Kargar et al. Efficacy of penguin cap as scalp cooling system for prevention of alopecia in patients undergoing chemotherapy. J Advanced Nurs. 2011;67(11):2473-2477. / Roe H. Chemotherapy-induced alopecia: advice and support for hair loss. Br J Nurs. 2011.20 (suppl):S4-S11. / Ross M, Fischer-Cartlidge E. Scalp cooling: a literature review of efficacy, safety, and tolerability for chemotherapy-induced alopecia. CJON. 2017;21(2):226-233. / Kdakia KC et al. Supportive cryotherapy: a review from head to toe. J Pain Symptom Manage. 2014;47:1100-1115. / Roe H. Scalp cooling: management option for chemotherapy-induced alopecia. Br J Nurs. 2014;23(suppl):S4-S12.

© Paxman Coolers 2022